Nove Holding
Новини

01.12.2014
ЗАПОЧВА ГЛАСУВАНЕТО ЗА СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА


От 1 декември (понеделник) ще бъде достъпна онлайн анкетата за гласуване за най-престижните награди в родния спорт, организирани от Нове АД Холдинг.

В рамките на една седмица, действащите спортни журналисти от цялата страна ще могат да гласуват онлайн на сайта www.sportistnagodinata.bg за своите спортни фаворити в трите официални категории: „Спортист на годината за 2014“, „Отбор на годината“ и „Спортист с увреждания“.

Според регламента на наградите, в първата категория участниците имат право да гласуват за 10 спортисти, като този, вписан на първо място, получава 10 точки, на второ – 9 и така до 10-о място, което дава една точка. Гласуващите ще могат да номинират атлети от индивидуален спорт, самостоятелни спортисти от който и да е отборен спорт или отбор, чийто състав е с равностойни състезатели. В останалите две категории – „Спортист на годината с увреждания“ и „Отбор на годината“, журналистите имат право да гласуват само един състезател или отбор, на които ще бъдат присъдени по 10 точки.

Крайното класиране за наградите се определя от сбора точки на всеки от номинираните.

Номинациите за Спортист на годината се провеждат за 57-и пореден път в България, а от 6 години в Наградите са включени и категориите „Отбор на годината“ и „Спортист с увреждания на годината“. Церемонията се провежда от Нове АД Холдинг от 1994 г. насам и всяка година става повод България да почете своите най-заслужили спортисти и да събере на едно място представители на спорта, бизнеса и политиката в подкрепа на българските атлети. И тази година в. Труд ще връчи награди на тримата ни най-достойни треньори за 2014 г.

Основни партньори по традиция ще са българският букмейкър “Еврофутбол” и най-големият мобилен оператор “Мтел”.